cvete1

Какво трябва да подготвим за работа:

  • картонени чаши
  • бои
  • молив
  • ножица

 

1 стъпка:

CVETE OT HARTIQПърво трябва да определим с каква големина ще бъдат слънчогледите. Дъното на чаша ще бъде средата на слънчогледа, а от стените ще изрежем венчелистчета. Височината на чашката ще определи и големината на венчелистчетата. След като сме преценили с каква големина ще бъдат те, отбелязваме с молив и отрязваме излишното.

2 стъпка:

CVETE 2След като сме отрязали колкото е необходимо от стените на картонената чаша, рисуваме с молив контурите на венчелистчетата. За да получим еднакви елементи е желателно да използваме шаблон и да се прецени предварително с колко броя венчелистчета ще бъде слънчогледа. След като сме нарисували контурите изрязваме с ножица.

3 стъпка:

CVETE3С помощта на молив навиваме краищата навън за да получим по- реалистичен вид.

4 стъпка:

CVETE 4За да получим по- красиво и реалистично цвете, за един слънчоглед използваме две чашки поставени една в друга. Средата на слънчогледа (дъното на чашата) рисуваме като мрежа.

5 стъпка:

CVETE 5Венчелистчетата се оцветяват с бои. Подходящи са акварелни, гуаш, но най-удачно е да се използват акрилни по причината, че след изсъхване не цапат. Ако не искаме да използваме бои може да оцветим с маркери или моливи.

 

Вашият коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment